sobota 18. února 2012

Pulzující New York

Evropských destinací a jejich designových zajímavostí už bylo pro tuto chvíli dost, je na čase vyrazit někam za "velkou louži".

A rovnou do města, kde zažijete vzrušení na každém kroku. A abychom po dlouhé cestě nebyli příliš unaveni, navrhuji se ubytovat rovnou v hotýlku, který je inspirován Japonskem.
Až si odpočineme a nabereme síly (bude jich třeba), můžeme pokračovat prohlídkou města, budete-li chtít. Je tady opravdu co vidět, v New York City to pulzuje 24 hodin denně!!

Směs luxusu, zábavy, vzrušení a pohodlí za přijatelnou cenu -  newyorský Yotel -  nejnovější počin studia Rockwell Group New York a společnosti Yo, která se v hotelovém průmyslu proslavila už v roce 2007 svými letištními odpočinkovými pokoji. Stylový Yotel nabízí ubytování s důrazem na čisté linie, technologii a mladistvou atmosféru.

Yotel jsou hotelové kabiny inspirované japonskými kapslovými hotely. Zakladatele Yotelů napadla myšlenka malých hotelových pokojíčků s jednoduchým designem, kde i na malém prostoru pocítíte dostatek pohodlí. Kapslové pokoje je možné pronajmout na letištích v Amsterdamu Schipol, londýnském Heathrow nebo Gatwick.


V samém srdci New Yorku, dva bloky od Times Square otevřela v létě roku 2011 společnost Yo svůj nový Yotel, za který nyní získala cenu nejlepšího hotelového konceptu roku 2011.  Hotel se 669 pokoji poskytuje podobnou úroveň stylového a přesto relativně levného ubytování. Stejně jako v letištních Yotelech přivítá hosty "self check-in" – velmi rychlý samoobslužný způsob registrace do hotelu.



 




Hotel je navržen v čistém funkčním designu, pokoje jsou o něco málo prostornější, než dovolovaly letištní terminály. Na návrhu se podíleli i konstruktéři letadel tak, aby i do malé místnosti bylo možné vtěsnat všechen komfort. Technologické hračky si také přijdou na své, svůj iPod připojíte do techno stěny a počítač na Wi-Fi internet.




Malé hotelové pokojíčky ovšem skýtají i dostatek soukromí a místa pro odpočinek, který cestující na dlouhých letech postrádají. Útulná kabina s velikostí od sedmi do 11 metrů čtverečních nabízí vše, co si lze dopřát v klasickém hotelovém pokoji. V kabině je umístěné lůžko až pro dvě osoby s luxusním povlečením, koupelna se sprchou, pracovní stůl, televize, nonstop si můžete zažádat o pokojový servis a občerstvení. Kabiny jsou malé, ale dokonale tvarované, chytře navrženy tak, že je vše na dosah ruky.













Cena dvoulůžkového pokoje začíná na 4 800 korunách, což je na zajímavý design hotelu v centru New Yorku příjemná cena. Nejlevnější letištní kabina vybavena pohodlnou postelí a koupelnou stojí v přepočtu 1 100 českých korun na dobu čtyř hodin. Za 24 hodin, což je maximální čas, na který je možné nejlevnější kabinu pronajmout, zaplatíte příznivých 1 900 korun. Příjemná zpráva, když uvážíme, že pár hodin spánku je při zdlouhavém leteckém přesouvání z jednoho konce planety na druhý často k nezaplacení. 






Yotel píše i svůj vlastní blog, kde doporučuje všechny události, které by vám v New Yorku neměly uniknout, jako umění, design, technologie, nákupy a další. Yotely mají brzy expandovat i do dalších států.


Přeji sladké newyorské sny...



Žádné komentáře:

Okomentovat