neděle 22. dubna 2012

Dokonalé souznění s přírodou


Nechtěli bychom ideálně všichni žít v prostředí, kde je venkovní bydlení možné po celý rok? A nebyli bychom rádi za žítí v prostoru, kde předěl mezi vnitřním a venkovním neexistujeFernanda Marques dosáhla této idealistické rovnováhy ve své residenci, tzv. Loft 24-7, v brazilském São Paulu a zrealizovala tak sen mnohých z nás - únik od městského šílenství, kde příroda hraje mnohem více než pouhou vedlejší roli.

Na ploše 250 metrů čtverečních Marques vymazala bariéry pomocí "outdoor" elementů uvnitř a "indoor" prvků venku a vytvořila tak jednoduché vizuální vazby mezi nimi. 

Vápencové podlahy, hrubý kámen na zdech, ocel, sklo, dřevěné obložení a zařízení v modernistickém stylu, to vše vytváří harmonické, bezproblémové prostředí, ve kterém nejste nikdy zcela uvnitř nebo zcela venku. 

Interiér, zařízený z kusů vyrobených pouze z udržitelně získaných surovin, je zároveň  zdůrazněn několika funkčními celky. V kuchyni, například, jsou spotřebiče integrovány do ocelového panelu, který tak umocňuje minimalistický vzhled interiéru, zatímco monolit, který slouží jako snídaňový pult, otiskuje prostor rustikálním, téměř drsným tónem.

Geniální Loft 24-7 z kamene a dřeva využívá denního světla, které tak decentně podtrhuje veškeré textury. Druh rozhraní mezi vnitřním a vnějším prostředím, prosklené stěny a stropy zajišťují prostorovou kontinuitu.



 Co říkáte, líbilo by se vám žít tímto způsobem?


 
 










Žádné komentáře:

Okomentovat